A Dragon Ball csapata világszerte #1: Florence a Fülöp-szigeteki TOEI Animation-tól

Ahogyan a Dragon Ball jelentősége, mint globális jelenség egyre nő szerte a világon, vannak, akik a szenvedélyüket hivatássá alakították, és kivették a részüket a sorozat elkészítéséből. Ezek a rajongók miféle munkát végeznek pontosan? Hogyan estek szerelembe a Dragon Ball-al? Ebben az interjú sorozatban megismerjük a történetüket, és a végére járunk ezeknek a kérdéseknek!

Elsőként Florence Jay Dominguito mesél nekünk, aki jelenleg a Toei Animation Fülöp-szigeteki stúdiójánál dolgozik. Miután 2011-ben csatlakozott a vállalathoz, Florence több különböző munkával is részt vett a sorozat elkészítésében. Ismerjük hát meg őt!

 

16 éves kora óta vágyott rá, hogy animátorrá váljon

Mesélnél nekünk kicsit a munkádról?

Florence: Én készítem el a „köztes képkockákat” a Fülöp-szigeteki Toei Animation stúdió számára, 2007 óta. A köztes képkockák kötik össze a „kulcs képkockákat”, vagyis az mozgókép legfontosabb rajzait, megteremtve ezzel a mozgás hatását. Ezen kívül, én ellenőrzöm más rajzolók köztes képkockáit is. Ez annyit tesz, hogy át kell néznem mások munkáit, ellenőrizve a minőséget, hibák után kutatva.

Mit élvezel a leginkább a munkádban, mint köztes képkocka felelős?

Florence: Gyerekkorom óta imádom a Dragon Ballt, szóval a köztes képkockáit ellenőrizni a sorozatnak, amit szeretek, már önmagában élvezetes. Egy ilyen munka több, mint amiről valaha álmodni tudtam. Ha köztes képkockákkal dolgozol, általában csak a saját megadott feladatkörödön belül munkálkodhatsz, ám ellenőrzőként mások rajzait is láthatom. Az pedig, hogy több különböző jelenetet láthatok, Dragon Ball fanként nagyon boldoggá tesz.

Miért döntöttél úgy, hogy az animációban keresel karriert?

Florence: Úgy nőttem fel, hogy semmi mást nem rajzoltam, csak Dragon Ball-t, szóval valamilyen formában részt akartam venni az elkészítésében. 16 éves koromban hallottam a Fülöp-szigeteki Toei Animation stúdióról, és célommá vált, hogy egyszer csatlakozzak a céghez. Ekkor kezdem el komolyabban tanulmányozni a rajzolást.

Florence

Rajzolás LCD tablet segítségével. Projekt: Dragon Ball figurák

Goku, a „Szuperhős”

Hogyan találkoztál a Dragon Ballal?

Florence: 7 évesen kezdtem el követni a Dragon Ball animét a televízióban. Úgy hallottam, Japánban csak heti egyszer vetítették az animét, de a Fülöp-szigeteken mindennap. A csatorna társaság kisebb adagokban vásárolta meg a részeket Japánból, és egymást követően vetítette őket, napi rendszerességgel. Az újabb részek vásárlása között régieket sugároztak. Folyamatosan ismételték az epizódokat, tekintettel a Dragon Ball népszerűségére, és akárhányszor néztem újra őket, csak még inkább szerelembe estem velük. Nézni, ahogy Goku minden egyes harccal erősebbé válik, arra inspirált, hogy én is megerősödjek, akárcsak ő. Goku számomra egy szuperhős.

Ki a kedvenc karaktered?

Florence: Szuper Saiyan Goku. Tűkön ülve figyeltem a Freeza elleni csatát, azon tűnődve, hogy vajon valóban Szuper Saiyanné válik? Szóval látni, ahogy végül eléri, hihetetlen volt. Sosem felejtem el a jelenetet.

Volt, hogy izgatottan beszéltétek ki a Dragon Ball eseményeit a barátaiddal?

Florence: Minden este vetítették, szóval minden másnap összejöttünk, és izgatottan társalogtunk a történtekről. Ezen kívül hajlamosak voltunk eljátszani Gokut és a gonoszokat. Mindenki Gokut személyesítette meg, és üvöltözni kezdett (nevet). Totálisan átszellemültünk Gokuvá és Freezává, és olyanokat mondtuk, hogy „Erős vagyok!”, „Nem, mert én erősebb!”. Az unokahúgom és az unokaöcsim pont olyan izgatott a sorozattal kapcsolatban, mint mi voltunk annak idején.

Azóta változtak az érzelmeid a Dragon Ballal kapcsolatban?

Florence: Már felnőtt vagyok, szóval kissé csendesebben ünneplem a dolgokat, amiket szeretek (nevet). Ezen kívül rengeteg Dragon Ball-os termékem van. Itt a Fülöp-szigeteken nehéz találni, de vannak üzletek szuper fanoknak, amik kifejezetten Dragon Ball-os árukra specializálódtak. Beszereztem az összes megjelent UNIQLO kollaborációs pólót. És ez nem csak figurákat és posztereket jelent; a különböző játékokat is imádom, mint a „Dragon Ball Z: Kakarot” és a „Super Dragon Ball Heroes: World Mission.”

Milyen volt a „Dragon Ball Super: Broly” film köztes képkockáin dolgozni?

Florence: „Dragon Ball Super: Broly” volt az első alkalom, hogy a nevem megjelent bárminek is a stáblistáján, szóval egy nagyon különleges film a számomra. Én feleltem a köztes képkockákért a Broly és Gogeta közötti harcjelenetben.

Az a film csúcspontja volt! Mit gondoltak róla a téged körülvevő emberek?

Florence: Moziban néztem meg, és mindenki lélegzete elállt annál a résznél. Olyan szerencsésnek éreztem magam, hogy élőben láthattam a reakciójukat. Japánnal ellentétben, a Fülöp-szigeteki emberek nagyon izgatottá tudnak válni egy film hatására, és kántálásba, kiabálásba kezdenek.

Milyen a reményeid és ambícióid vannak a továbbiakat tekintve?

Florence: Még többet akarok dolgozni a Dragon Ballon. Ezen felül, jelenleg köztes kép kockán dolgozom a kulcs animációkhoz, amiket Japánból küldenek a Fülöp-szigetekre, de a jövőben szeretnék Japánba menni, és azoktól tanulni, akik a kulcs képkockákat készítik. Személyesen akarom látni, ahogy dolgoznak.

Milyen reményeid és ambícióid vannak a Dragon Ball jövőjét illetően?

Florence: Rajongóként nagyon várom az újabb filmeket és termékeket. Szintén nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy lesz-e új anime, ami esetlegesen folytatja majd a Dragon Ball Supert.

……………………

Úgy tűnik, mindenki szeret Dragon Ball karakterek bőrébe bújni, legyen szó Japánról vagy a Fülöp-szigetekről! Alig várjuk, hogy még több köztes képkockát láthassunk Florence-től, miként tovább éli az álmát, mint a Dragon Ball animátora.

Elég szerencsések voltunk ahhoz, hogy egy kézzel írt levelet kapjunk, személyesen Florence-től!

Florence

Gyerekként, mindig boldoggá tett, ha Dragon Ballt néztem.
Soha nem is képzeltem, hogy ennek a családnak a része lehetek. Boldogságot és megtiszteltetést érzek.
Mintha egy álmom vált volna valóra.
—Florence Jay P. Dominguito

Fordította: SSJ3Kenny

Forrás

(Visited 79 times, 1 visits today, 127885 on all posts)