(A következő leírás egyfajta összefoglalója a Dragon Ball Super manga Moro sagájának.
A leírás felfogható egyfajta kedvcsinálónak a mangához, de elolvasása nem garantálja a későbbi fejezetek megértését.)

A Moro Saga

története a Dragon Ball Super manga 42. fejezetének végén kezdődik, időben a Nagytorna és a Broly film eseményei után, igaz ez utóbbiról csak említés van a mangában, maga a film nem került (még) feldolgozásra.

Mr. Satan birtokán járunk, ahol gyanús alakok éppen készülnek elrabolni az alvó Buu-t. Goku és Vegeta, edzésüket félbe hagyva sietnek a helyszínre, ahol is az egyik ismeretlen, teljesen váratlanul egy furcsa fegyverrel elkábítja hőseinket, majd Buu-val együtt őket is elrabolják!

Amint Goku-ék felébrednek, megjelenik Jaco és kiderül, hogy az egész rablás mögött a Galaktikus Őrjárat áll, legyőzőjük pedig az Őrjárat legerősebb tagja, Merus ügynök, és az egész eddig Buu-ban szunnyadó Dai Kaioshin-ra van szükségük!

Ezt követően megtudjuk, hogy tíz millió évvel ezelőtt az a Dai Kaioshin, akit később Buu magába szívott (és akinek köszönheti a ma is ismert alakját) egy Moro-nak hívott gonosszal harcolt, aki képes volt egész bolygók életerejét elszívni! A Kaioshin csak egy titkos technikával, a saját erejének egy részét feláldozva volt képes elzárni Moro hatalmát, akit, azóta is a Galaktikus Őrjárat börtönében őriztek.

Az elmúlt tíz millió évben Moro-nak sikerült visszanyernie a varázserejét és megszökött a börtönből! Ezért van szükségük Buu-ra, vagyis inkább az általa ötmillió évvel ezelőtt elnyelt Dai Kaioshin-ra!
Ám mivel Buu alszik, az Őrjárat kénytelen hőseink segítségét kérni, akiket rövid úton be is soroznak az őrjáratba.
Egy rövid közjátékban Goku-ék segítenek Merus-nak elfogni néhány galaktikus bűnözőt, ám a harc alatt Vegeta-nak feltűnik Merus ereje!

Ezt követően Moro és segítője is megmutatkozik, az új Namek bolygóra tartanak, céljuk pedig a Sárkánygömbök!
Hőseink szerencsére pont időben érkeznek, de esélyük sincs Moro-val szemben, nem csak, hogy az egész bolygót képes irányítani és fegyverként használni, képes elszívni Vegeta és Goku Ki-jét is!
Életüket Esca, a fiatal Nameksei-jin és az ő gyógyítóereje menti meg, aki elbújtatja őket!

Míg hőseink lábadoznak, Moro sorra mészárolja a bolygó lakosait a gömbök után kutatva! Ekkor érkezik meg a felmentősereg Merus és Buu személyében!
Buu felveszi a harcot a gonosszal és úgy tűnik erősebb, mint valaha, sőt, még Moro mágiája sem hat rá!
A harc teljesen egyoldalú, Buu győzelme garantált, ám időközben Moro segédjének nagy harcok árán sikerült összegyűjtenie a gömböket és megidézni Porunga sárkányt! Elsőként magának kíván gyógyítást, majd azt, hogy Moro nyerje vissza minden varázserejét!
Moro hálából kivégzi eddigi segítőjét, elmondja a harmadik kívánságot és neki kezd az egész bolygó bekebelezésének!

Goku és Vegeta teljesen esélytelen az ereje teljében lévő Moro-val szemben. Az időközben Dai Kaioshin-ná vált Buu és Merus ügynök segítségével is csak védekezni tudnak!
Ekkor a helyzet még tovább romlik, a Moro által kért harmadik kívánság is teljesült, az összes rab kiszabadult a Galaktikus Őrjárat börtönéből és mind Moro szolgálatába állt!
Hőseinknek nem maradt más választása, csak a menekülés, Goku-ék elteleportálnak az Őrjárat bázisára, Vegeta viszont külön válik tőlük és egy űrhajón a Yardrat bolygó felé veszi az irányt!

Miközben Vegeta a Yardrat bolygón, Goku pedig a gyanúsan erős Merus ügynökkel edz, Moro néhány embere megérkezik a földre!
A legerősebb egy Héthárom nevű lény, aki a tenyereiben lévő kristályokkal képes mások erejét lemásolni! Egyedül Gohan képes felvenni vele a harcot, de amikor Héthármas beveti a Moro-tól kölcsönzött erőt, a fiatal csillagharcos csúnyán alul marad!
Megmenekülésük csak annak köszönhető, hogy Moro úgy dönt, megvárja Goku-ék edzésének eredményét és ad két hónap haladékot a földnek!

Eközben tanúi lehetünk Whis és a főpap beszélgetésének, amiből kiderül, hogy Merus ügynök egy angyal! Az angyalok egyetlen szabálya a pártatlanság és ugyan Merus még nem használta a halandók érdekében az angyali erejét, kezdi átlépni a határt, aminek a büntetése, a teljes eltörlés! 
Whis figyelmezteti is Merus-t, akinek így félbe szakad az edzése Goku-val, vajon ennyi felkészítés elég lesz Moro ellen?
Persze Vegeta sem tétlenkedik a Yardrat bolygón, Goku egykori mestere tanítja, de vajon van olyan technika, ami fel ér a bolygófalóhoz?

Hamar letelik a két hónap, a földet elözönlik Moro bűnözői!
Minden Z harcos felsorakozik ellenük, Piccolo és Gohan vált-vállnak vetve harcol a másoló Héthármas ellen, de Kuririn, Zseniális Teknős, sőt, még Yamcha is megkapja a maga csatáját!
A harcok az elején jól alakulnak, de aztán győz a túlerő és a végén még maga Moro is megmutatkozik!

Hőseink az utolsókat rúgják, de Goku jó szokásához híven ismét pont időben érkezik, hogy megmentsen mindenkit!
Láthatjuk, hogy a Merussal történő edzés kifizetődött, Goku könnyedén feltörli a padlót Saganbo-val, azzal a rabbal, akivel előtte az androidok, Piccolo és Gohan együtt se tudták felvenni a versenyt!

Miután Moro megunja a tétlenkedést, elkezdődik a nagy harc! Goku most már könnyedén előhozza magától is az Ultra Ösztön ómen formát és egy ideig hatalmas erőfölényben is van, de az ultra ösztönnek ez a kezdeti formája rengeteg energiát emészt fel ellenben Moro-nak gyakorlatilag kifogyhatatlan KI áll rendelkezésére, így az elnyúló harc neki kedvez. Minél tovább tart a csata, Moro annál jobban veszi át a kezdeményezést és a végére felülkerekedik Goku-n!

Eközben betekintést nyerhetünk Whis és Merus beszélgetésébe, ahol ismét megerősítést nyer, hogy az angyalok maguktól nem avatkozhatnak bele a halandók közötti harcokba, hiába szeretnének, nem siethetnek Goku segítségére!
Ám a földiek nagy szerencséjére Vegeta pont időben érkezik meg az azonnali átvitel segítségével!

A Saiyan herceg egyből le is váltja a hullafáradt Goku-t és láthatjuk, hogy mennyit fejlődött a Yardrat bolygón!
Moro a harc során folyamatosan gyengül, ami nem véletlen! Vegeta megtanult egy technikát, aminek köszönhetően minden ütéssel felszabadít abból az energiából, amit Moro másoktól lopott egészen addig amíg a gonosztevő az összes frissen befalt erőt el nem veszti és vissza is kerül abba az meggyengült formába, ahogy a börtönből megszökött!

A győzelem nem is lenne kérdéses, de Moro kijátssza hőseink figyelmét és egy megfelelő pillanatban felfalja Héthármast, aminek hála nem csak az eddigi erejét kapja vissza, de csatlósa másoló képességét is!
Moro erősebb, mint valaha, játszi könnyedséggel és kegyetlen brutalitással győzedelmeskedik hőseinken!

Az életüket csak annak köszönhetik, hogy Whis közbeavatkozásának hála, Dende, a Föld Istene megtudja gyógyítani a sebeiket, miközben Merus feltartja a gonoszt!
A küzdelemben Moro-nak sikerül megragadnia az angyalt és le is másolná az erejét, de Merus időben levágja a karját és utolsó erejével még a másoló képességét sikerül elzárnia! Majd, mivel Moro ellen teljes angyali erőt kellett bevetni, miután Goku gondjaira bízza a gonosz legyőzését, Merus ügynök, a Galaktikus Őrjárat elitje, semmivé foszlik!

Goku erőt merít az angyal önfeláldozásából és annak akaraterejéből, aminek köszönhetően képes elérni az Tökéletes Ultra Ösztönt!
Ebben a formában Goku ereje mindent elsöprő, a harc teljesen egyoldalú! Még maga Beerus is megdicséri Goku-t, aki istenekhez méltón harcol!
A földig alázott Moro kegyelemért könyörög és megígéri Goku-nak, hogy visszamegy a börtönbe, ha megkímélik az életét.

Goku a szokásos naivitásának hála hisz a gonosznak és egy Senzu babbal még a sérüléseit is meggyógyítja!
Persze Moro nem mondott igazat, esze ágában sincs vissza menni a börtönébe. Szerencséjére észreveszi a Merus ügynök által levágott, de az angyal lemásolt erejét még mindig magában rejtő bal karját, amit vissza is szerez!
Moro így gyakorlatilag az ultra ösztönnel megegyező erőhöz jut, amivel egy ideig egyelő félként küzd Goku-val, ám teste nem bírja sokáig, az angyal ereje lassan felemészt, hamarosan kidurran mint egy lufi!
Moro utolsó mentsvárként egyesül az egész bolygóval, de az erő így is meghaladja képességeit, viszont most már nem csak Moro, hanem az egész Földet a robbanás veszélye fenyegeti!

Goku és Vegeta ketten próbálják meg felvenni vele a harcot, de Moro végtelen ereje kikezdhetetlen, egyedül a homlokában lévő másoló kristály elpusztításával tudnák semmissé tenni a Moroban lévő angyali erőt, de hőseink teljesen kifogytak az energiából!
Ekkor érkezik a váratlan segítség, Dai Kaioshin a fiatal Uub segítségével hatalmas isteni energia löketet küld Goku-nak, aki ennek köszönhetően képes maga alá gyűrni a földdel eggyé vált Moro torz testét, majd a kristályt elpusztítva sikerül győzedelmeskedni felette!

A Happy End teljes, a Sárkány Gömbök segítségével minden Moro által elpusztított bolygót helyreállítanak, a rabok vissza kerülnek börtöneikbe és hőseinket még ki is tüntetik Merus ügynökkel együtt! Igen! A 7-es univerzum Kaioshin-jének közbenjárással a főpap megkegyelmezett neki és feltámasztotta mind halandó!

A 67. fejezetben a hőseink ünneplését követő oldalakon láthatjuk, ahogy ismét gyanús alakok tűnnek fel, ezúttal a Moro-val való harc helyszínén, ahol megtalálják a Héthármas maradványait, majd még több érdekesség történik, de ez már a egy következő Dragon Ball Saga!

Az összefoglalót írta:
Son Kumori

(Visited 1022 times, 1 visits today, 126084 on all posts)