Super Dragon Ball Heroes

A Dragon Ball Heroes — beleértve a 2016-os tovább fejlesztett Super Dragon Ball Heroes-t — egy kártya alapú Japán árkád játék. Az ellenfelek körökre osztva elhelyezik a kártyáikat a játéktéren hogy kombókat és szuper támadásokat érjenek el miközben jól időzítve kell gombokat nyomkodni a gépen. A játék rendszeresen kap frissítéseket egy hozzá kötődő sorozattal párhuzamban (pl., “Evil Dragon Mission” sorozat, “God Mission” sorozat, stb.) új kártyákkal, néhány story/történet ponttal, és animált bemutató részekkel. A Dragon Ball Heroes kapott három Nintendo 3DS átiratot (Ultimate Mission, Ultimate Mission 2, and Ultimate Mission X); ahogy az árkád játék, ezek sem jelentek meg sajnos a Japán piacon kívül.
A Dragon Ball Super sorzatot befejezve de még a Dragon Ball Super film promótálása közben, Bandai Namco and Toei Animation bejelentett egy “promóciós animét” a Dragon Ball Heroes kártya alapú játékhoz. A sorozat a Börtön bolygó történetívre koncentrál a “Universe Mission” küldetés sorzathoz kapcsolódva (nem összekeverendő a Dragon Ball Super sorozat “Universe Survival történetív”-ével). A sorozat 2018 július 01-én debütált egy bevezető adással.
Az árkád játék történetével egy időben kiegészítőül, Yoshitaka Nagayama Saikyō Jump-ban megjelent Super Dragon Ball Heroes: Universe Mission manga sorozata egy hasonló történetet mésl el; a manga a magazin 2018 májusi számában jelent meg mint egy folytatás Nagayama előző Super Dragon Ball Heroes: Dark Demon Realm Mission sorozatának, ami tíz fejezeten keresztül futott és kapott egy gyűjtői kiadást, amit két kötetben jelentettek meg.
A történetben bemutatja Fu-t, aki először a kihalt Dragon Ball Online MMORPG-ben jelent meg először. Fu újra feltűnt a Dragon Ball XENOVERSE 2-ben is mielőtt bemutatták volna a Super Dragon Ball Heroes-ban.

Super Dragon Ball Heroes Börtönbolygó történetív összefoglaló

Trunks viszatér a jövőből, hogy együtt gyakoroljon Gokuval és Vegetával. Azonban, váratlanul eltűnik. A rejtélyes “Fu” hirtelen megjelnik, mondván Trunks el lett zárva a “Börtön bolygón”, egy titokzatos létesítményben ami egy ismeretlen helyen van az univerzumok közt. A csapat megkeresi a sárkány gömböket, hogy kiszabadítsák a foglyul ejtett Trunks-ot, de egy véget nem érőnek tűnő hatalmas harc várja őket! Vajon Goku és a többiek sikerrel járnak Trunks megmentésével és épségben meg tudnak szökni a Börtön Bolygóról…?

És most következzék a Super Dragon Ball Heroes Börtönbolygó történetív karakterei!

Super Dragon Ball HeroesSon Goku
Eredeti Japán hang:
Masako Nozawa
„Célom, hogy a legerősebb legyek.”
Egy jólelkű Saiya-jin. 
Azt mondták neki, hogy Trunks-ot elvitték, ezért a Börtönbolygó felé veszi az irányt.

Vegita
Eredeti Japán hang:
Ryō Horikawa
A pillanat hevében úgy dönt, hogy segít fián, aki a jövőből érkezett és elmegy a börtönbolygóra. Viszont nagyon bizalmatlan a rejtélyes Fu-val szemben.

Super Dragon Ball Heroes

Future Trunks
Eredeti Japán hang:
Takeshi Kusao
Elment Beerus bolygójára, hogy edzhessen Gokuval és társaival, ám hirtelen egyszer csak eltűnt. Valaki elragadta és bezárta őt a Börtönbolygóra.

Super Dragon Ball HeroesMai
Eredeti Japán hang:
Eiko Yamada
Szinte a kezdetek óta Trunkssal van. Leginkább főzőcskézett Beerus bolygóján, mert más dologban nem nagyon tudott segédkezni. Mikor megtudja, hogy Trunks a Börtönbolygón van fogva tartva, hezitálás nélkül a többiekkel tart.

Super Dragon Ball HeroesFu
Eredeti Japán hang:
Kappei Yamaguchi
Egy titokzatos személy, aki arról értesíti a többieket, hogy Trunksot elvitték.
Állítólag Trunks barátja, de személyét senki sem ismeri. Furcsa, ám figyelemre méltó személyisége viszont bizalmatlanságot kelt a többiekben.

Super Sayia-jin 4 Xeno Goku
Eredeti Japán hang:
Masako Nozawa
Egy másik dimenzióból való Son Goku, aki az Idő Járőrségnek egyik tagja. A Börtönbolygón nyomoz épp, mikor úgy tűnik, hogy…

Super Dragon Ball HeroesSuper Sayia-jin 4 Xeno Vegita
Eredeti Japán hang:
Ryō Horikawa
Egy másik dimenzióból való Vegita, aki az Idő Járőrség egyik tagja. Ő is Börtönbolygón nyomoz Xeno Gokuval…

Super Dragon Ball HeroesCumber a „Gonosz Saiya-jin”
Eredeti Japán hang:
Rikiya Koyama
Egy rejtélyes harcos, akit a Börtönbolygón tart fogva Fu.
Rendkívüli erejével tombolni kezd a Börtönbolygón, amivel Gokuék alig bírnak lépést tartani.

Super Dragon Ball HeroesCooler
Eredeti Japán hang:
Ryusei Nakao
Hogy megszökhessen a Börtönbolygóról, összedolgozik Trunkssal.

Super Dragon Ball Heroes Univerzális viszály történetív összefoglaló

A multiverzumot tönkretette a Börtön bolygó pusztulása, ennek köszönhetően egy új ellenfél ütötte fel a fejét — a “központi mag” harcosai! Céljuk: Az univerzumok isteneinek megbuktatása és a Mindenek urának elpusztítása. Ahogy a viszály terjed univerzumról univerzumra, számtalan egyedülálló harc veszi kezdetét. Vajon Goku fel fog tűnni, vagy hősünk életét vesztette Fu-val együtt a Börtön bolygó robbanásánál?!

Super Dragon Ball Heroes Univerzális viszály történetív karakterei

Super Dragon Ball HeroesSon Goku
Eredeti Japán hang:
Masako Nozawa
„Célom, hogy a legerősebb legyek.” Egy jólelkű Saiya-jin. Sikerült megmenekülnie közvetlen a Börtönbolygó összeomlása előtt. A főpap segítsége által, sikerült visszanyernie erejét..

Vegita
Eredeti Japán hang:
Ryō Horikawa
Trunkssal sikeresen megmenekültek a Börtönbolygó összeomlása előtt. Közben információt kaptak arról, hogy a 6-os Univerzum veszélyben van. Útnak indultak, hogy segítsenek.

Super Dragon Ball HeroesFuture Trunks
Eredeti Japán hang:
Takeshi Kusao
Apjával, Vegitával sikeresen megmenekültek a Börtönbolygó összeomlása előtt. Nem sokkal ezután információt kaptak arról, hogy a 6-os Univerzum veszélyben van. Így hát apjával együtt útnak indultak, hogy segítsenek.

Super Dragon Ball HeroesFu
Eredeti Japán hang:
Kappei Yamaguchi
Az új univerzum létrehozásához összegyűjti a harcokból származó energiát. Létrehozott egy börtönbolygót ahol kísérleteket végzett. Jelenleg csak megfigyelőként vesz részt az eseményekben.

Arany Cooler
Eredeti Japán Hang:
Ryusei Nakao
Cooler nagyon erős!
A tudomány segítségével még több erőre tett szert. Játszi könnyedséggel a földbe tiporja Cumbert, a „gonosz Saiya-jint”.

Super Dragon Ball HeroesHit
Eredeti Japán Hang:
Kazuhiro Yamaji
Óriási erejű képességével, manipulálni tudja az időt. Gyakran alkalmazott technikája az „Idő-ugrás”.

Super Dragon Ball HeroesCabba
Eredeti Japán Hang:
Daisuke Kishio
A 6-os Univerzum egyik csillagharcosa. Vegitát a mesterének hívja és annak is tekinti.

Super Dragon Ball HeroesCaulifla
Eredeti Japán hang:
Yuka Komatsu
A 6-os Univerzum egy igazán vadóc, női csillagharcosa. Imád anyáskodni Cabba és Kale felett, Kalet azonban valamilyen szinten, a kis húgának tekinti.

Super Dragon Ball HeroesKale
Eredeti Japán hang:
Yukana
A 6-os Univerzum egyik női harcosa. Cauliflával ellentétben, ő rettentően félénk és gyenge (legalábbis annak érzi magát). Az Erő Nagytornáján viszont megtanulta uralni féktelen Super Saiya-jin erejét. Cauliflát tekinti a legjobb barátjának és érezhetően egyfajta nővérként tekint fel rá.

Super Dragon Ball HeroesJiren
Eredeti Japán hang:
Eiji Hanawa
A 11-es Univerzum legerősebb harcosa. A büszke hadtest tagja, kiknek hivatásuk a béke megőrzése. Ereje és képessége olyan szinten mindent elsöprő, hogy párját ritkítja. Senkivel sem lehet összehasonlítani a világon.

 

Super Dragon Ball HeroesToppo
Eredeti Japán hang:
Kenji Nomura
A 11-es Univerzum egyik harcosa. A büszke hadtest vezetője és az univerzumának következő Pusztítás Istene jelöltje.

 

Super Dragon Ball HeroesC17
Eredeti Japán hang:
Shigeru Nakahara
Noha C18 és ő ikrek, mégis ő a fiatalabb kettejük közül. Kimeríthetetlen energiájának köszönhetően pedig, a harci ereje igen kimagasló. A mindennapi életben vadőr pozíciót tölt be egy szigeten.

Super Dragon Ball Heroes
Piccolo
Eredeti Japán hang:
Toshio Furukawa
Nameki harcos, aki kiemelkedő ereje mellett, kiváló tanár és mentor, plusz remek stratéga.

Leírás a "Központi mag" harcosairól és Cumberről

Super Dragon Ball HeroesHearts
Eredeti Japán hang:
Takehito Koyasu
Képes mások elméjében olvasni. Ezen képességét kihasználva, egyesíti a „Központi mag” harcosait. Célja, hogy az Univerzum mag erejével, egy új univerzumot hozhasson létre és megölhesse a Mindenek urát(Zeno-sama). Legfőbb célja a halandók felszabadítása.

Super Dragon Ball HeroesLaggs
Eredeti Japán hang:
Shino Shimoji
Egy üveg alapú létforma utolsó túlélője. Szokatlan képességének köszönhetően, képes a semmiből létrehozni üveget, plusz a tárgyakat is áttudja alakítani üveggé. Nehéz körülmények között nőtt fel. A látszat ellenére iszonyúan erős.

Super Dragon Ball HeroesFuzionált Zamasu
Eredeti Japán hang:
Shinichiro Miki
A 10-es Univerzum Kaio-shin jelöltje volt. Őt is elfogták és bezárták a „Központi magba”. Szövetségre lép Heartsal, hogy elpusztíthassák a Mindenek urát(Zeno-sama). Azonban valódi célja ismeretlen. Persze a Super animében az összes halandó kiirtása volt a célja. Feltételezem ez nem nagyon változott…

Super Dragon Ball HeroesKamin
Eredeti Japán hang:
Minami Tsuda
Egy mesterséges létforma a 6-os Univerzumból. Oren ikertestvére. Képes az öngyógyításra, megszállni mások testét és irányítani mások elméjét. Ha összedolgozik Orennel, nincs ki ellenálljon kettejük erejének.

Super Dragon Ball HeroesOren
Eredeti Japán hang:
Yuta Kasuya
Egy mesterséges létforma a 6-os Univerzumból. Kamin ikertestvére (de Oren a fiatalabb). Ugyanazon képességekkel rendelkezik, mint nővére. Minden rosszt leszámítva, ő élvezetből harcol. Ráadásul még Hit felett is könnyedén győzelmet arat.

Super Dragon Ball HeroesCumber a „Gonosz Saiya-jin”
Eredeti Japán hang:
Rikiya Koyama
Egy csillagharcos, aki a „Központi magban” volt elzárva. Óriási erejével kitört a börtönéből és tombolni kezdett a Börtönbolygón, amivel a jelenlévő Gokuék nem tudtak mit kezdeni. Ezután 11-es univerzumban bukkan fel, ahol rögtön vad őrjöngésbe is kezdett. Nincs kegyelem!

Super Dragon Ball Heroes Big Bang Mission történetív összefoglaló

Az Idő őrjárat tagjai megérkeznek a földre Tokitoki után kutatva, egy eltűnt madár ami képes befolyásolni az időt. Egy jóslatnak köszönhetően ami előre látta a madár felbukkanását a hetedik univerzumban, Beerus és a többi Pusztítás Istene ellátogatnak a Földre. Egy mindent elsöprő harc veszi kezdetét a Föld harcosaival, de vajon ki mozgatja a szálakat a támadás hátterében?!

Super Dragon Ball Heroes Big Bang Mission történetív karakterei

Super Dragon Ball HeroesSon Goku
Eredeti Japán hang:
Masako Nozawa
„Célom, hogy a legerősebb legyek.”
Egy jólelkű Saiya-jin. Ki áll Beerus ellen, miután a Pusztítás Istenei megjelentek a Földön.

Super Dragon Ball Heroes Xeno Goku
Eredeti Japán hang:
Masako Nozawa
Egy másik dimenzióból való Son Goku, aki az Idő Járőrségnek egyik tagja, aki azért jött a Földre, hogy figyelmeztesse Gokuékat a közelgő veszélyre.

Super Dragon Ball HeroesVegita
Eredeti Japán hang:
Ryō Horikawa
A büszke Sayia-jin! Az idő járőrökkel és a többiekkel együtt néz szembe, a közelgő fenyegetéssel.

Super Dragon Ball HeroesXeno Vegita
Eredeti Japán hang:
Ryō Horikawa
Egy másik dimenzióból való Vegita, aki az Idő Járőrség egyik tagja. Azért jött Xeno Gokuval a Földre, hogy figyelmeztesse Gokuékat a közelgő veszélyre.

Super Dragon Ball HeroesSon Gohan
Eredeti Japán hang:
Masako Nozawa
Son Goku fia, aki csatlakozott apjáékhoz, hogy edzhessen.

Super Dragon Ball HeroesXeno Pan
Eredeti Japán hang:
Yūko Minaguchi
Egy másik dimenzióból való Pan, aki az időjárőrség legújabb tagja. Xeno Trunks útitársa.

Super Dragon Ball HeroesXeno Trunks
Eredeti Japán hang:
Takeshi Kusao
Egy másik dimenzióból való Trunks. Xeno Pannal útnak indulnak, hogy megtalálják Tokitokit, aki nyom nélkül eltűnt.

Super Dragon Ball HeroesChronoa
Eredeti Japán hang:
Kanae Itō
Ő az idő Kaio-shinje. Az idő járőrök vezetője. A történelem menetének őrzője. Kinézetre nagyon csinos és fiatalos, de ami a korát illeti, nos hát…

 

Super Dragon Ball Heroes

Tokitoki
Eredeti Japán hang:
Tetsuo Goto volt, de sajnos 2018. November 6-án elhunyt. Elvileg egy Chō  nevezetű egyén adja a hangját jelenleg neki. Ez a madár istenség képes irányítani az időt. Chronoával élt együtt, de amint megérezte a gonoszt, dimenziókat átszelve útnak eredt.

Super Dragon Ball HeroesKuririn(Krillin)
Eredeti Japán hang:
Mayumi Tanaka
Gyerekkoruk óta barátok Son Gokuval. Ő is csatlakozott Gokuékhoz, hogy edzhessen.

Super Dragon Ball HeroesBeerus
Eredeti Japán hang:
Kōichi Yamadera
A 7-es Unvierzum Pusztítás Istene, aki hirtelen megjelent Gokuék társaságánál, hogy elpusztítsa a „sorscsapás madarát”.

Super Dragon Ball HeroesTurles
Eredeti Japán hang:
Masako Nozawa
Egyszer már összetűzésbe került Gokuékkal. Ám mielőtt legyőzték volna, Fu elragadta az idősíkjából, hogy újra összemérhesse erejét Gokuval. Hovatovább, a szent fa gyömölcsét is felerősítette, amit mohon fel is fal Turles. Ezúttal viszont, még nagyobb erővel ruházza fel őt a gyümölcs.

Super Dragon Ball HeroesBojack
Eredeti Japán hang:
Tesshō Genda
A galaktikus katonák vezetője volt és harcolt Gohan ellen.

Ám mielőtt legyőzték volna, Fu elragadta az idősíkjából. Eközben a korlátait feszegető edzés, lehetővé tette számára, hogy még jobban megerősödjön, s újfent szembe kerülhessen hőseinkkel.

Super Dragon Ball HeroesDr. W (Dokutā Daburyū)
Eredeti Japán hang:
Masafumi Kimura
A Super Dragon Ball Heroes Universe creation sagában(Big Bang Mission) debütált elsőnek méghozzá a pokolban. Van egy konkrét terve is. Egyfajta mellékszereplői pozíciót tölt be. Óriási lángelme, akinek óriási az arroganciája.

Super Dragon Ball HeroesBlack Janemba
Eredeti Japán hang:
Tesshō Genda
Dr. W felhasználva a régi, sérült Lélektisztító Gépet, társította a Super Saiya-jin 4 Xeno Goku és a Super Saiya-jin 4 Xeno Vegita harci adatait, az eszközzel. Módosította Janembát, hogy egy új, erőteljesebb állapotban térhessen vissza, Black Janemba néven. Az ereje mindent elsöprő!

Super Dragon Ball HeroesCumber a „Gonosz Saiya-jin”
Eredeti Japán hang:
Rikiya Koyama
Miután Cooler jól helyben hagyta Cumbert, Fu ismét elfogta. Újra felkerült rá az energia elzáró „kényszer” zubbony, annyi különbséggel, hogy ez most leszívja a sötét és gonosz auráját, ami közvetlen Fuhoz kerül.

Super Dragon Ball HeroesFu
Eredeti Japán hang:
Kappei Yamaguchi
Miután megszerzett minden szükséges adatot és energiát a Börtönbolygó és az Univerzális viszályok után, végre neki tudott látni valódi céljának megvalósításán.
„Hogy egy új univerzumot teremtsek!”

Super Dragon Ball HeroesDogidogi
Eredeti Japán hang:
Chō
Egy misztikus madár, aki hasonlít Tokitokira. A jóshal azt mondta Beerusnak, hogy ő a „Sorscsapás madara”.

Super Dragon Ball HeroesPutin
Eredeti Japán hang:
Minami Tsuda
Ő egy démon a sötét világból, aki egyszer már harcolt az Idő Járőrökkel.
Miután Mechikaburát legyőzték, elveszítette ereje nagy részét. Ezután rájött, hogy valójában szabad lett. Valamilyen okból kifolyólag, összedolgozik Salsával.

Super Dragon Ball HeroesSalsa
Eredeti Japán hang:
Kazuya Nakai
Ő egy démon a sötét világból, aki egyszer már harcolt az Idő Járőrökkel. Miután Mechikaburát legyőzték, elveszítette ereje nagy részét. Személyisége: csendes, visszafogott. Valamilyen okból kifolyólag Gokuék segítségére indulnak Putinnal.

Super Dragon Ball HeroesTowa
Eredeti Japán hang:
Masako Katsuki
Összegyűjtötte az univerzum összes harcosainak adatait és megteremtette Fu-t. Célja, hogy Mechikabura nyomdokait követve, Fu legyen
a Sötét Démon Birodalomban új királya.

Super Dragon Ball Heroes különkiadás

Super Dragon Ball Heroes

Köszönöm, hogy végig olvastad
Fordította: bbelthazor
Forrás/Credit

Még több tartalmakért kövess minket facebookon,instán és youtuben

Super Dragon Ball Heroes

(Visited 1469 times, 1 visits today, 126087 on all posts)