A Hivatalos „Super Hero” weboldal frissült a megjelenési dátummal, trailerrel, stábbal, szereplőkkel és még sok mással!

A december 18-án a Jump Festa ’22-en tartott Dragon Ball Super panelhez kapcsolódóan, valamint a film kulcsfontosságú képanyagának előző napi megjelenését követően a „Dragon Ball Super: Super Hero” hivatalos honlapja rengeteg új információval frissült. Most már hivatalosan is 2022. április 22-én mutatják be Japánban a filmet. Nemzetközi megjelenési dátumot egyelőre még nem tűztek ki. A dátum egy új bemutatóban is feltűnik, amely a Jump Festa alkalmával debütált, és azóta felkerült a film hivatalos oldalára is. Ellentétben a film korábbi trailerével, amely háttérzene alatt lejátszott felvételeket tartalmazott, ez az első olyan trailer, amely valódi párbeszédet is tartalmaz.

A hivatalos oldal is frissült, és egy rövid áttekintőt is tartalmaz a filmről, amelyet alább elolvashattok lefordított formában.

„A Dragon Ball Super: Broly 13,5 milliárd jen bevételre tett szert.

Azóta négy év telt el. Most a Dragon Ball Super-sorozat legújabb filmje újabb „ébredéshez” érkezik.

Réges-régen Goku elpusztította a gonosz szervezetet, a Vörös Szalag Hadsereget. Most azok, akik életben tartották az eszméit, létrehozták a legújabb, legerősebb mesterséges embereket, Gamma 1-et és 2-őt. Ezek a mesterséges emberek „szuperhősöknek” nevezik magukat, és támadást indítanak Piccolo, Gohan és a többiek ellen…

Mi a célja ennek az „Új Vörös Szalag Hadseregnek”?

A közelgő válság előtt most van itt az ideje, hogy felébredj! Szuperhős!

Bár a bevezető szinopszis megjegyzi, hogy négy év telt el, meg kell jegyezni, hogy a Dragon Ball Super: Broly 2018-as premierje óta eltelt valós időben beszélnek, nem pedig a sorozat idővonalán belül. A bevezető után több rövid karakteréletrajz következik, amelyekben a karakter megfelelő szinkronszínésze is szerepel. Ezek némi további kontextust is adnak a film cselekményéhez, amelynek középpontjában az „új” Vörös Szalag Hadsereg áll majd.

Karakter leírások:

 

 

 

 

Son Goku
Szinkronszínész: Nozawa Maszako (野沢雅子)
Egy Saiyan, aki a Földön nőtt fel. Még a Jiren és Broli elleni csatái után is még nagyobb magasságok felé törekszik!!! Jelenleg keményen edz Whis-vel.

 

 

 

 

Son Gohan
Szinkronszínész: Nozawa Maszako (野沢雅子)
Son Goku legidősebb fia. Bár még Gokunál és Vegetánál is nagyobb potenciált rejt magában, nem szereti a harcot, és békésen, tudósként éli életét.

 

 

 

 

 

 

Piccolo
Szinkronszínész: Toshio Furukawa (古川登志夫)
Egy Namekian és a Démonkirály Piccolo reinkarnációja. Goku egykori főellensége. Ő Gohan mestere, és jelenleg Pant edzi.

 

 

 

 

Vegeta
Szinkronszínész: Ryō Horikawa (堀川りょう)
A büszke Saiyan herceg és Trunks apja. Annak érdekében, hogy egy nap felülmúlja Gokut, ő is keményen edz Whish-vel.

 

 

Pan
Szinkronszínész: Yūko Minaguchi (皆口裕子)
Gohan és Videl elsőszülött lánya. Bár még csak három éves, Piccolo edzi, és hatalmas potenciál jeleit mutatja.

 

 

 

 

 

 

Gamma 1
Szinkronszínész: Hiroshi Kamiya (神谷浩史)
Az első mesterséges ember, akit Dr. Hedo készített. Vörös köpenyt visel. Nagyon erős hűségérzettel és nyugodt, összeszedett személyiséggel rendelkezik.

 

 

 

 

Gamma 2
Szinkronszínész: Mamoru Miyano (宮野真守)
A második mesterséges ember, akit Dr. Hedo hozott létre. Kék köpenyt visel. Kissé laza személyiség, ami miatt Gamma 1 néha megszidja.

 

 

 

Dr. Hedo
Szinkronszínész: Miyu Irino (入野自由)
Egy zseniális tudós, akit a Vörös Szalag Hadsereg alkalmaz. Felsőbbrendű mesterséges emberi technológiával rendelkezik.

 

 

 

 

Magenta
Szinkronszínész: Vulkán Ōta (ボルケーノ太田)
A Vörös Gyógyszerészet elnöke, a jelenlegi Vörös Szalag Hadsereg nyilvános arca. Azt tervezi, hogy felveszi a kapcsolatot Dr. Hedóval, hogy újjáépítse a hadsereget.

 

 

 

 

 

 

Carmine
Szinkronszínész: Ryōta Takeuchi (竹内良太)
Magenta segédje és sofőrje. Jellegzetes ismertetőjegye a nagy kefe haja.

A Vörös Szalag Hadsereg karakternevek szóvicceinek családjába illeszkedve, a Magenta és a Carmine ezekről a színekről kapták a nevüket, amelyek ugyanolyan színűek, mint az öltönyök, amelyeket viselnek. És hasonlóan Dr. Gerohoz, a Vörös Szalag Hadsereg egykori tudósához, akinek a neve vélhetően egy szójáték a japán „hányás” szóra, Dr. Hedo neve is egy másik japán hányás szóra épül.
Ami a szereplőgárdát illeti, az összes szokásos hős hangja, akit megismertünk és megszerettünk, szerepel a listán. Azonban, a legtöbb filmhez hasonlóan az új karakterek többségének hangját olyan színészek adják majd, akik újak a Dragon Ball-franchise-ban. Míg Gamma 1 hangját Hiroshi Kamiya fogja adni, aki a Dragon Ball GT-ben Pobel és Long mellékszereplőinek adta hangját, addig Gamma 2 könnyedebb hangú megfelelőjét az újonnan érkezett Mamoru Miyano fogja megszólaltatni, aki talán leginkább a Death Note sorozat főszereplőjének, Light Yagaminak hangjáról ismert. A további új szereplők között van Miyu Irino és Ryōta Takeuchi, akik mindketten több éves szinkronszínészi tapasztalattal rendelkeznek. Volcano Ōta visszatér, aki korábban a Dragon Ball Super TV-sorozatban néhány kisebb szerep erejéig csatlakozott a szereplőgárdához, hogy az „Új” Vörös Szalag Hadsereg vezetőjeként adja a franchise eddigi vélhetően legjelentősebb szerepét. Szintén visszatér Yūko Minaguchi, aki ismét az eredeti, Dragon Ball Z és Dragon Ball GT Pant fogja szinkronizálni, bár korábban a Dragon Ball Super 68. epizódjában már halhattuk Pan rövid megjelenéseiben. A hivatalos oldalon a szereplők között szerepel még Aya Hisakawa, aki az elhunyt Hiromi Tsuru helyére lépett Bulma szerepében, Mayumi Tanaka (Kuririn/Krilin) és Takeshi Kusao (Trunks).

A Jump Festa ’22 „Jump Super Stage” virtuális megjelenése során Masako Nozawa szinkronszínésznő megosztotta a közönséggel az eredeti szerző, Akira Toriyama egy új megjegyzését. Később a rendezvényen ő, valamint Toshio Furukawa, Hiroshi Kamiya és Mamoru Miyano szinkronszínészek is elmondták saját véleményüket az új filmmel kapcsolatban, amelyek azóta mind felkerültek a hivatalos oldal hírszekciójába.

Akira Toriyama:

Üdvözlök mindenkit! Akira Toriyama vagyok, az alkotó. A legújabb animációs film, a Dragon Ball Super: Super Hero esetében a „szuper” rész kissé felesleges, de a tartalmát feltétlenül élvezni kell! Ezúttal a dizájn, a történet és a párbeszédek egy részét én készítettem, de ami még fontosabb, az animáció minősége ennél a filmnél elképesztő! Jelenleg még én is csak egy maroknyi képet láttam, de ezek nagyon meghatottak. Minden rajongóval együtt lélegzetvisszafojtva várom a premier napját, ami már csak egy kicsit van odébb!

Masako Nozawa (Goku hangja):

Az összes eddigi film nyilván elég jó volt, de ez világszinten is nagyszerű!!! És ahogy a bemutatóból is láthattátok, Gohan nagyon aktív szerepet fog játszani ebben a filmben. Mostanában csak tanulással foglalkozott, de a Vörös Szalag Hadsereg elleni harc érdekében egy idő után először láthatjuk majd, hogy komolyan veszi a dolgokat! És szeretném, ha mindannyian nagyon figyelnétek a Piccolo-sannal folytatott beszélgetéseit. Bár már olyan régóta velünk van, mégis csak most először láthatjuk Piccolo-san házát! Várom már nagyon!

Toshio Furukawa (Piccolo hangja):

Ez a film kivételesen jó egyensúlyt teremt a csaták és a dráma között. Arról pedig nem is beszélve, hogy a látvány minősége elég magas. Határozottan állíthatom, hogy eddig a legjobbak!!! Az utóbbi időben Piccolo amolyan házimanóként viselkedett, de ezúttal sokat láthatjuk majd harcolni. Gohan is elég aktív ebben a filmben, de sok olyan jelenet van, ahol Piccoloval együtt harcol, ami mindenképpen az egyik csúcspontnak számít. A film áprilisban jön ki, szóval már csak egy karnyújtásnyira van! Kérlek, várjátok már nagyon!

Hiroshi Kamiya (Gamma 1 hangja):

Több mint 20 év telt el azóta, hogy szerepet játszottam a Dragon Ball GT-ben (1996), ami az első szerepem volt a Dragon Ball-sorozatban. Ez nagyon nem jellemző rám, de szuper ideges vagyok. Egyetlen pillantással meg lehet állapítani, hogy Gamma 1 egy Akira Toriyama-sensei által megalkotott karakter: egyszerű, mégis stílusos. Ő egy mesterséges ember a Vörös Szalag Hadseregből, de egy elég menő szuperhős. Egy olyan franchise-on dolgozom, amit szeretek, olyan emberekkel, akiket szintén szeretek, úgyhogy nagyon örülök, hogy folytattam a szinkronszínészkedést! Még én is alig várom a premiert!

Mamoru Miyano(Gamma 2 hangja):

Szerepelek a Dragon Ballban!!! Amikor még általános iskolás voltam, minden alkalommal, amikor hazajöttem, betettem a videókat a Red Ribbon Army arcról. Ha belegondolok, hogy eljön az életemben az a pont, amikor szerepet játszhatok ebben a franchise-ban, annyira boldog vagyok, hogy nem tudom abbahagyni a remegést. Piccolo-san egy olyan karakter, akit nagyon szeretek, olyannyira, hogy szinte olyan, mintha engem is ő nevelt volna fel (nevet). Gamma 2 egy olyan karakter, akiből árad Akira Toriyama-sensei világnézete. Gamma 1-hez képest ő egy olyan szuperhős, aki könnyen elragadtatja magát, és próbál vagány pózokat felvenni. Nagyon örülnék, ha nagyon odafigyelnétek rá!
A szereplők bejelentése mellett végre a film főszerkesztőségét is bemutatták:

Rendező: Tetsuro Kodama (児玉徹郎)
Animációs felügyelő: Chikashi Kubota (久保田 誓)
Zene: Naoki Satō (佐藤直紀)
Művészeti igazgató: Nobuhito Sue (須江信人)
Színtervezés: Rumiko Nagai (永井留美子)

CG rendező: dr: Hoon Jung-jae (鄭 載薫)

Ahogy az várható volt, a készülő film animációs stábja elsősorban a CG-animációval erősen foglalkozó személyekből áll. A film rendezője Tetsuro Kodama lesz, aki legutóbb a Dragon Ball Super: Broly film CG jeleneteinek rendezője volt. Hoon Jung-jae szintén átveszi a CG rendezői szerepet, miután az előző két filmben, az Istenek harcában és a Feltámadás ‘F’-ben CG effektművészként dolgozott. A filmben a Dragon Ball állandó stábja mellett néhány újonc is érkezik, akik közül az egyik Naoki Satō lesz, aki a film mozimuzsikáját fogja megkomponálni. Ő egy jól ismert zeneszerző, aki számos élőszereplős filmhez és népszerű anime sorozathoz, köztük a Toei Animation első öt Pretty Cure tévésorozatához szolgáltatta a zenét.
Az animációs felügyelői és feltehetően a karaktertervezői feladatokat is a veterán animátor, Chikashi Kubota veszi át, aki a legutóbbi Broli-film egyik fő animátora volt, és aki a One Punch Man-sorozatban végzett munkájáról ismert, mint karaktertervező és vezető animációs felügyelő. A Dragon Ball sorozat nagy rajongója, hiszen gyerekkorában látta az eredeti sorozatot, és a múltban úgy nyilatkozott, hogy ez a sorozat nagy hatással volt rá, amikor animációs karrierjét kezdte el. Röviddel a részvételének bejelentése után a Twitteren fejezte ki izgatottságát: „Nozawa-san szavaival élve, keményen fogok dolgozni, hogy ez legyen a ‘legjobb a világon'”!

És ezek után már csak idő kérdése, hogy mikor osztanak meg híreket a nemzetközi megjelenésekről. Szóval maradjatok velünk, mert mi biztosan a legpontosabb információkkal fogunk szolgálni, amint újabb hírek és a hivatalos honlapon elérhetővé válnak a részek!

Japán premier: 2022. Április 22.

Fordította: bbelthazor

 

Facebook, insta és youtube csatornáink:

(Visited 556 times, 1 visits today, 126084 on all posts)